ΠΑΝΑΡΑ ΜΑΡΙΑ

ΠΑΝΑΡΑ ΜΑΡΙΑ
ΠΑΝΑΡΑ ΜΑΡΙΑ

Ονομάζομαι Μαρία Πανάρα , γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Διάβα Καλαμπάκας. Ο χρόνος διαμονής μου μοιράζεται μεταξύ Αθήνας και του τόπου καταγωγής μου, ο οποίος αποτελεί τον επίγειο παράδεισο για μένα . Όνειρο η μόνιμη επιστροφή μου!

Είμαι μητέρα δύο υπέροχων παιδιών 12 και 7 ετών.

Έχω σπουδάσει Νοσηλευτική στο ΤΕΙ Αθηνών, κατέχω τον τίτλο ειδικότητας “Νοσηλευτική Ψυχικής Υγείας” και την παρούσα στιγμή κάνω μεταπτυχιακές σπουδές με θέμα “Κοινοτική Νοσηλευτική και Νοσηλευτική Δημόσιας Υγείας”. Διαθέτω “παιδαγωγική επάρκεια” από την ΑΣΠΑΙΤΕ και σεμινάριο που αφορά την εκπαίδευση εκπαιδευτών ενηλίκων. Έχω παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων συναφή με το επάγγελμα μου όπως “Μanagement Δημόσιας Υγείας” κ.λπ.

Αυτή την περίοδο εργάζομαι ως υπεύθυνη τμήματος σε Δομή Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης του Ψ.Ν.Α. «Δαφνί» στο οποίο υπηρετώ πάνω από εικοσαετία.

Ασχολούμαι με yoga και pilates τα οποία και φροντίζω να προωθώ αφού είναι δύο είδη γυμναστικής που ενισχύουν σώμα και πνεύμα με θεαματικά αποτελέσματα στην σωματική – πνευματική υγεία και κατ’ επέκταση στην κοινωνική ενσωμάτωση του ατόμου.
Αγαπώ την φύση, την πεζοπορία στα βουνά και ιδιαίτερα της περιοχή μας, μιας και έχω τις ομορφότερες αναμνήσεις, τις οποίες ανανεώνω με κάθε ευκαιρία.

Όσον αφορά τον τόπο μου, έχω μία σειρά προτάσεων που απαιτούν όχι τόσο μεγάλους οικονομικούς πόρους όσο καλή και ικανή συνεργασία μεταξύ Δήμου και εμπλεκόμενων φορέων.

  • Ολιστική φροντίδα των κατοίκων των ορεινών κοινοτήτων μας.
  • Τακτική και συχνή προσέγγιση από το Κέντρο Υγείας Καλαμπάκας.
  • Σχεδιασμός προγραμμάτων προαγωγής υγείας και πρόληψης Περιορισμός γραφειοκρατίας.
  • Άμεση διασύνδεση του Νοσοκομείου Τρικάλων με το Κέντρο Υγείας Καλαμπάκας.
  • Ίδρυση πιλοτικής Δομής Ψυχικής Υγείας στην Καλαμπάκα.
  • Καμπάνια ενημέρωσης για τα ψυχοκοινωνικά προβλήματα στον πληθυσμό. Δεν υπάρχει ο “τρελός του χωριού”, όπως συχνά ακούω. Υπάρχει άγνοια, έλλειψη ενημέρωσης/εκπαίδευσης και απουσία δημόσιας δομής. Αυτά αναπόφευκτα οδηγούν στο στίγμα και τον κοινωνικό αποκλεισμό.
  • Τέλος, οι πεζοδρομήσεις, οι μονοδρομήσεις και η ρύθμιση κυκλοφορίας στην Καλαμπάκα και όχι μόνο αποτελούν θέμα προς επίλυση.

Εντάσσομαι στους “Ανοιχτούς Ορίζοντες” του Σωτήρη Παπαχρήστου απλά γιατί αυτή η ομάδα και ο επικεφαλής της με εκφράζουν απόλυτα.

Μετάβαση στο περιεχόμενο