Ζαχαρούλα Γιαβρούτα-Λούδα: Εθελοντισμός και άλλες ιστορίες καθημερινής τρέλας

Λούδα Άρθρο

Βρισκόμαστε σε μία βομβαρδισμένη περιφέρεια εν καιρώ ειρήνης. Για να μην ξεχάσουμε λοιπόν αυτά που ξέρουμε και λίγο πριν χάσουμε εντελώς το μυαλό μας ας ξεκαθαρίσουμε τα βασικά.

Ο όρος εθελοντισμός αναφέρεται στην ηθελημένη παροχή υπηρεσιών χωρίς το κίνητρο της υλικής ή άλλης ανταμοιβής, προς όφελος της κοινωνίας. Εκτός αν είναι ΜΚΟ και πρέπει να δικαιολογήσει το λόγο ύπαρξης της.

Ο πραγματικός εθελοντής δεν βγάζει ποτέ φωτογραφίες για το καλό που προσφέρει. Το γνωρίζει ο ωφελούμενος κι αυτό είναι υπέρ αρκετό.

Οι πραγματικοί εθελοντές και ήρωες είναι οι Θεσσαλοί και μαντέψτε. Δεν θα τους δείτε σε καμία φωτογραφία. Ίσως σε κάποιο ερασιτεχνικό βίντεο , βουτηγμένους μέσα στη λάσπη ως το λαιμό. Και φυσικά δεν είναι ούτε υποψήφιοι ούτε αιρετοί.

Διασώσεις κάνουν οι διασώστες. Γι αυτό φέρουν κι αυτό τον τίτλο.

Έχει διατεθεί από την κυβέρνηση ένα ελικόπτερο στον Αντεπεριφερειάρχη Τρικάλων, με σκοπό την ανακούφιση των αποκομμένων και ταλαιπωρημένων
κατοίκων του ορεινού όγκου. Πολλοί από αυτούς με σοβαρά προβλήματα υγείας, χωρίς ρεύμα. Η λογική λέει πως στο ελικόπτερο επιβαίνουν θεσμικά πρόσωπα. Δηλαδή ο ίδιος, με γιατρούς και νοσηλευτές του Κ.Υ. Καλαμπάκας ή του Νοσοκομείου Ν.Τρικάλων. Όχι ιδιώτες γιατροί, που εντελώς συμπτωματικά είναι και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι. Εκτός αν έχουν μισθώσει οι ίδιοι το ελικόπτερο. Αλλιώς κάνεις κηδεία με ξένα κόλλυβα. Καλύτερα όμως να μην αναζητήσει κανείς γιατρούς ή νοσηλευτές στο Κ.Υ. Καλαμπάκας. Εδώ δεν έχουν τόνερ για τους εκτυπωτές, γιατρούς θα έχουν;

Η δουλειά ενός αντιπεριφερειάρχη δεν είναι να ανεβαίνει πάνω στο μηχάνημα για να καθαριστεί ο δρόμος. Δουλειά του είναι ο συντονισμός όλων. Το ίδιο ισχύει και για τους βουλευτές που έτρεξαν να υιοθετήσουν λαϊκίστικες τακτικές για προσωπική προβολή. Δουλειά τους είναι να νομοθετούν. Το ίδιο ισχύει και για τους Δημάρχους. Εν ενεργεία και υποψήφιους.

Και για εμάς όμως ως πολίτες/ψηφοφόρους ισχύει κάτι πολύ σημαντικό. Όσο παραμένουμε «επιχειρησιακά» αγράμματοι (και ψηφίζουμε αυτόν που
βλέπουμε στο μέτωπο ενώ θα έπρεπε να είναι αλλού), τόσο και χειρότερα θα γίνονται τα πράγματα. Μόνη λύση η «εκπαίδευση». Και κυρίως η σωστή ψήφος.

Ζαχαρούλα Γιαβρούτα-Λούδα

Αποκλεισμένη –για μία ακόμη φορά- κάτοικος Διάβας

ΥΓ. Ολόψυχες ευχές για ταχεία ανάρρωση στον Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιάννη Μπουτίνα.


Μοίρασε το στο Facebook   Μοίρασε το στο Twitter

Μετάβαση στο περιεχόμενο