Τσίτσαρης Χρήστος: ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ας συστρατευτούμε με ένα Όραμα .

Τσίτσαρης Χρήστος

Προτάσεις για τον τουρισμό.
Άρθρο του ΤΣΙΤΣΑΡΗ ΧΡΗΣΤΟΥ

Η προώθηση του τουρισμού σε ένα τουριστικό Δήμο συνεπάγεται οικονομική ανάπτυξη της περιοχής και αύξηση της ευημερίας του πληθυσμού. Επομένως ο Δήμος Μετεώρων και η νέα δημοτική αρχή πρέπει να έχει σαν προτεραιότητα την προσέλκυση των τουριστών. Για να το πετύχουμε αυτό θα πρέπει να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες υποδομές και ταυτόχρονα να αναδείξουμε τα πλεονεκτήματα της περιοχής μας, αξιοποιώντας τα διάφορα ευρωπαϊκά κονδύλια .

Πρέπει να υπάρχει συνεργασία του Δήμου με ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς για την προσέλκυση εθνικών γεγονότων όπως πολιτιστικά αθλητικά γεγονότα. Ο Δήμος διαθέτει ένα ιδιαίτερο τουριστικό προφίλ, καθώς τόσο τα Μετέωρα όσο και ο ορεινός όγκος μπορούν να προσεγγίσουν περισσότερο και σημαντικότερο αριθμό επισκεπτών, και ιδιαίτερα οι περιοχές φυσικού κάλλους του ορεινού όγκου.

Εμείς στο συνδυασμό «Ανοικτοί Ορίζοντες» με επικεφαλής τον Σωτήρη Παπαχρήστο, πρέπει με αποτελεσματική διαχείριση να διασφαλίσουμε υψηλού επιπέδου ποιότητας τουρισμού. Πρέπει να δώσουμε κίνητρα στους τουρίστες για εναλλακτικές μορφές τουρισμού για αύξηση της εποχικότητας της τουριστικής ζήτησης μέσα από πολιτιστικά δρώμενα, εκδηλώσεις ήθη και έθιμα , γαστρονομία , συναυλίες θεατρικές παραστάσεις. Να αναδείξουμε και να προβάλουμε τους αρχαιολογικούς χώρους τα μοναστήρια και τα μουσεία. Επίσης μέσα από αθλητικές δραστηριότητες αγώνες δρόμου βουνού πεζοπορία και μονοπάτια δάσος, η χρήση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού μπορεί να λειτουργήσει καταλυτικά για την τοπική ανάπτυξη .

Η στρατηγική που θα ακολουθήσει ο Δήμος Μετεώρων Όσον αφορά τον τουρισμό παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη. Πρέπει να προχωρήσουμε πέρα από τα παραδοσιακά βήματα προώθησης του τουρισμού , και να δώσουμε προτεραιότητα στην εφαρμογή της τεχνολογίας και των ψηφιακών εφαρμογών. Μεγάλες προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης του τουρισμού θα προσδώσει ο αυτοκινητόδρομος Ε65.

Ο Δήμος Μετεώρων η Περιφέρεια σε συνεργασία με τον ΕΟΤ πρέπει να τρέξουν προγράμματα διαφήμισης σε μεγάλους ταξιδιωτικούς ομίλους με στόχο την ενίσχυση των δράσεων που θα συμβάλλουν στην ενίσχυση της τουριστικής προβολής των Μετεώρων. Βασικός στόχος τα προγράμματα να στοχεύουν στην προβολή των Μετεώρων για όλη τη διάρκεια του έτους και την ενίσχυση της τουριστικής κίνησης. Εμείς στο συνδυασμό «Ανοικτοί Ορίζοντες» θα έχουμε άμεση και συνεχή συνεργασία με την περιφέρεια και όλους τους τοπικούς και ιδιωτικούς φορείς.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ας συστρατευτούμε με ένα Όραμα .

Ο Δήμος Μετεώρων να σηματοδοτήσει την πρόοδο την ευημερία και την ανάπτυξη στην περιοχή μας, με έσοδα μέσα από το τουριστικό προϊόν.

ΤΣΙΤΣΑΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ
“ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ” ΔΗΜΟΥ ΜΕΤΕΩΡΩΝ


Μοίρασε το στο Facebook   Μοίρασε το στο Twitter

Μετάβαση στο περιεχόμενο