Τρόπος που ψηφίζω – Σόγια Vs Πρόγραμμα

Θάνος Συνέντευξη

Τις τελευταίες ημέρες κάποια μέλη του συνδυασμού «Δύναμη Ευθύνης» θεωρούν ότι θα κερδίσουν τις εκλογές επειδή έχουν ανακοινώσει περισσότερα μέλη στον συνδυασμό τους σε σχέση με τον ΣΥΝδυασμό «Ανοιχτοί Ορίζοντες» και τους υπόλοιπους συνδυασμούς. Επίσης, αναφέρουν διάφορα ποσοστά επικαλούμενοι το Μαξίμου.
Μια χαρά λοιπόν να πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά :

  1. Η επίκληση του Μαξίμου για τα ποσοστά και γενικότερα η αναφορά ότι το Μαξίμου ενδιαφέρεται για τις εκλογές στο Δήμο Μετεώρων και στηρίζει τον κ. Λευτέρη Αβραμόπουλο εγείρει δύο βασικά ερωτήματα : α) Είναι τελικά ο συνδυασμός «Δύναμη Ευθύνης» υπερκομματικός ή έχει έντονη κομματική ταυτότητα ; β) στο πλαίσιο της στήριξης του συνδυασμού «Δύναμη Ευθύνης», ρωτώ: έχουν γίνει τηλέφωνα από υψηλόβαθμα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας σε δημότες/ισσες για να συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο ή να μην συμμετέχουν σε άλλα ψηφοδέλτια ;
  2. Το γεγονός ότι ο συνδυασμός «Δύναμη Ευθύνης» με ευκολία ανακοινώνει υποψηφίους, ο καθένας και η καθεμία μπορεί να καταλάβει εύκολα ότι αυτό οφείλεται στην ιστορικότητά του. Ο κ. Λ. Αβραμόπουλος διαδέχθηκε τον αείμνηστο Χ. Σινάνη και μπήκε σε ένα έτοιμο ψηφοδέλτιο. Πόσοι/ες από το συνδυασμό «Δύναμη Ευθύνης» ήταν και στις προηγούμενες εκλογές με το ίδιο ψηφοδέλτιο ; [Αυτό, βοηθάει για να απαντήσει κανείς στο ερώτημα: Σε ποιο βαθμό ο συνδυασμός «Δύναμη Ευθύνης» αποπνέει «νέες» και «φρέσκες» ιδέες; ]
  3. Το πιο σημαντικό : Τα μέλη του συνδυασμού που θεωρούν ότι θα κερδίσουν τις εκλογές επειδή έχουν μεγάλο αριθμό υποψηφίων με παραπέμπει στην εξής λογική: Όσους/ες περισσότερους/ες έχω στον συνδυασμό τόσες περισσότερες ψήφους θα φέρουν… Δηλαδή, αναρωτιέμαι, η ψήφος θα βασιστεί στα πρόσωπα, στο σόι που έχει ο υποψήφιος και η υποψήφια ή στο πρόγραμμα του συνδυασμού ; [ΥΓ., Μετά την εκδήλωση της Δύναμης Ευθύνης για την παρουσίαση του λογότυπου και της ιστοσελίδας, μπήκα να δω το πρόγραμμα. Αυτό μου θύμισε εγκαίνια του μετρό στη Θεσσαλονίκη].
    Ο κ. Λ. Αβραμόπουλος έχει ως σύνθημα δύο φράσεις «Ταπεινότητα» και «Λίγα λόγια και πολλές πράξεις». Συγνώμη, βάσει αυτών των δηλώσεων και απόψεων ότι «επειδή έχουμε το μεγαλύτερο σε αριθμό υποψηφίων ψηφοδέλτιο θα κερδίσουμε τις εκλογές» εγώ προσωπικά, δεν ξέρω οι συνδημότες και οι συνδημότισσες, δεν βλέπω καμιά ταπεινότητα. Αντίθετα βλέπω «πολλά λόγια» υπεροψίας και λίγες πράξεις.

Καλώ τις συνδημότες και τους συνδημότες να ψηφίσουν βάσει προγράμματος και όχι βάσει σογιού, για να πάει ο Δήμος μπροστά. Άλλωστε, σε πολλά πρόσωπα του σογιού δόθηκε η ευκαιρία να πολιτευτούν στο παρελθόν και είναι γνωστό το έργο τους.

ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ  Σωτήρης Παπαχρήστος


Μοίρασε το στο Facebook   Μοίρασε το στο Twitter

Μετάβαση στο περιεχόμενο