Mία ελπίδα για τον Δήμο Μετεώρων

Ανοιχτοί Ορίζοντες

Μέσα στο ζοφερό κλίμα των ημερών, μία ελπίδα αναδύεται για τον μοναδικό Δήμο Μετεώρων.

Θα ήταν κοινοτυπία να αναμασήσω και να αναπαράγω τα δημοσιεύματα για το κακό που μας βρήκε. Θα ήταν κοινοτυπία να αναλύσω ιστορικά, πολιτικά και κοινωνιολογικά το θέμα, αφού ήδη καλύφθηκε καλώς ή κακώς από “ειδήμονες”, ειδήμονες και έμμισθους.

Αυτό που κρατώ, είναι η απώλεια του 5% του ΑΕΠ για την αμέσως μετά περίοδο της Θεσσαλίας, η απόλυτη και αλαζονική θέση των κρατούντων, η απουσία και η αδυναμία τους να διαχειριστούν μία κρίση, τα “χάρτινα έργα” που έκαναν εκμαιεύοντας τα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και φυσικά την κατάληξη. Το target group των αυτοδιοικητικών εκλογών. Θυμηθείτε με. Πάνω από 700 είναι οι νεκροί συμπεριλαμβανομένων των μη δηλωμένων αλλοδαπών.

Και ως οραματιστής, κοιτώντας τον θεσσαλικό κάμπο τι βλέπω?

Βλέπω ένα τεράστιο φυτώριο φωτοβολταϊκών. Άμα θέλετε κάντε κι αλλιώς. Σύντομα οι Εταιρείες Ενέργειας θα δώσουν λύση επιβίωσης, Όπως και με τις πυρκαγιές. Αιολικά και φωτοβολταϊκά χωρίς έλεος. Business is business.  Είναι ενήμεροι οι κρατούντες οποιουδήποτε επιπέδου και τώρα σφυρίζουν αδιάφορα. Κακόμοιροι αλλά και κακοντέληδες (κακόν τέλος). Kρίμα για αυτούς και τα κοντόφθαλμα “άριστα” παιδιά τους.

Ήρθε λοιπόν η αρχή του τέλους?

Όχι βέβαια. Ευτυχώς υπάρχουν ακόμη “Γαλάτες” και ο Asterix βγαίνει αληθινός.

Αναδύονται κινήσεις πολιτών στην Περιφέρεια που διεκδικούν την ηγεσία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αντιστρέφοντας τους όρους επιβίωση, ανάπτυξη, ανάδειξη, προς όφελος όλων. Οι “κακοντέληδες” προσπαθούν να αντισταθούν, πιστεύοντας οτι εάν περιχαρακωθούν στα οφίτσια τους, θα αποφύγουν το απελπισμένο target group των εκλογών. Κοντά σιμά, θα βρεθούν εκεί που τους αξίζει. Στον σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας.

Μία τέτοια κίνηση που θα βρει μιμητές, είναι οι “Ανοιχτοί Ορίζοντες” του Δήμου Μετεώρων. Ο δεύτερος σε έκταση Δήμος στην επικράτεια. Με το παγκόσμιο πολιτιστικό – θρησκευτικό μνημείο των Μετεώρων (πολλά τα λεφτά) και την μισή Πίνδο (ακόμη περισσότερα λεφτά). Κάτι Βλαχάβες, Ασπροπόταμοι, Καστράκια και Μουργκάνια που σίγουρα περάσατε, ανήκουν σε αυτόν το δήμο κι όχι στον Τρικκαίων όπως πιθανόν νομίζατε.

Κι έρχεται τώρα ένας πιτσιρικάς (λέμε τώρα για τα 44) ο Σωτήρης Παπαχρήστος , με σπουδές και απίστευτη εμπειρία στα κοινά, να ταράξει τα λιμνάζοντα νερά, εκπροσωπώντας το λεγόμενο δημοκρατικό τόξο (βοήθεια μας) και δημιουργώντας πονοκέφαλο στα οικονομικά κέντρα με την αποφασιστικότητα και την δυναμική του συνδυασμού του. Ανεξάρτητοι κι ωραίοι.

Παπαχρήστος Συνέντευξη
Παπαχρήστος Συνέντευξη

Είναι οι “Aνοιχτοί Ορίζοντες” με επικεφαλής τον Σωτήρη Παπαχρήστο.

Αύριο Παρασκευή 15 του Σεπτέμβρη, αυτοί οι πολίτες, εγκαινιάζουν το εκλογικό τους κέντρο, με κύριο μήνυμα την αλληλεγγύη αλλά και την αναστροφή των όρων ανάπτυξης για τους λίγους.

Εγκαίνια Αφίσα


Μοίρασε το στο Facebook   Μοίρασε το στο Twitter

Μετάβαση στο περιεχόμενο