Με τους “Ανοιχτούς ορίζοντες” Υποψήφιος Τ. Σ. Καλαμπάκας ο ερασιτέχνης Μετεωρολόγος Τζιλήνας Ευθύμιος

Tζιλήνας Κάρτα

Υποψήφιος Τοπικός Σύμβουλος  Καλαμπάκας με τους  “Ανοιχτούς  Ορίζοντες” του Σωτήρη Παπαχρήστου είναι ο ερασιτέχνης  Μετεωρολόγος Τζιλήνας Ευθύμιος, ο οποίος μέσα από την σελίδα μας, έχει κάνει στοχευμένες προγνώσεις με μεγάλη επιτυχία και αναγνώριση!

Φίλες, φίλοι Είμαι ο Ευθύμης Τζιλήνας, με καταγωγή και μόνιμη διαμονή την Καλαμπάκα. Σαράντα επτά ετών, παντρεμένος με την Μαρία Καραγιάννη, με την οποία και αποκτήσαμε δύο παιδιά.

Τελείωσα ΕΠΑΛ με κατεύθυνση “Ηλεκτρολογία” και ΙΕΚ “Τουριστικών Συνοδών” με την ανάλογη πιστοποίηση. Διαθέτω πιστοποιήσεις στις “Πράσινες Δεξιότητες”, και στην “Χρήση Υπηρεσιών Διδικτύου”, ενώ είμαι κάτοχος ECDL. Ασχολούμαι με την Μετεωρολογία, την φωτογραφία, το mountain running, τo hiking,  και την  ορειβασία. Φωτογραφικό Λεύκωμα παραγωγής μου, φιλοξενείται στις μονές και σε επιλεγμένα τουριστικά καταστήματα. Κατέχω την θέση του γραμματέα στον Σύλλογο Κλασσικού Αθλητισμού Μετεώρων.

Εργάστηκα ως εργοδηγός στον κατασκευαστικό τομέα, ως συνεργάτης σε εργαστήριο Ποιοτικού Ελέγχου, ως συνεργάτης της ΕΣΠΕΛ, ως δημοτικός υπάλληλος στο γραφείο κίνησης του αμαξοστάσιου Δήμου Καλαμπάκας, ενώ τώρα κινούμαι στον τομέα του Τουρισμού. Βλέποντας χρόνο με χρόνο την φθίνουσα πορεία του Δήμου, αποφάσισα να λειτουργήσω συντεταγμένα μέσα από τους κόλπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Θεωρώ προτεραιότητες:

  • Η προσέλκυση εναλλακτικού τουρισμού, θα αυξήσει τον χρόνο διαμονής στην Καλαμπάκα, αφού μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αφετηρία για τις υπαίθριες δραστηριότητες στα Μετέωρα και στις ορεινές μας κοινότητες.
  • Στήριξη του αθλητισμού για όλους. Με στόχο την ευεξία αλλά κυρίως την πρόληψη νοσημάτων. Η δημόσια υγεία είναι αγαθό στο οποίο όλοι πρέπει να έχουν πρόσβαση. Απαιτούνται καθαροί, ασφαλείς και οργανωμένοι χώροι αναψυχής – άθλησης, με ελεύθερα πολυόργανα άθλησης, είτε μιλάμε για το αστικό δίκτυο είτε για το περιφερειακό. Υπάρχουν περιοχές ανά την Ελλάδα που διαθέτουν πολυόργανα σε αθλητικά κέντρα και σε πάρκα.
  • Tην ίση και δίκαιη αντιμετώπιση των δημοτών, κάτι που αποτελεί και έναν από τους θεμελιώδεις όρους του Συντάγματος μας.
  • Tην βιώσιμη κινητικότητα. Ράμπες ΑΜΕΑ παντού. Ποδηλατόδρομοι, πεζοδρομήσεις, μονοδρομήσεις, σήμανση.

Γίνομαι συνοδοιπόρος στον συνδυασμό “Ανοιχτοί Ορίζοντες” του Σωτήρη Παπαχρήστου γιατί μου εμπνέει εμπιστοσύνη η ειλικρίνεια, η εμπειρία, η γνώση και ο διακαής πόθος του για την ανάπτυξη του διαμαντιού που ακούει στο όνομα Δήμος Μετεώρων.

Και για να μην ξεχνιόμαστε.

Ο Σεπτέμβρης ήταν ο μήνας με τον μεγαλύτερο υετό από τότε που έχουμε στοιχεία για την Καλαμπάκα με 458mm σπάζοντας το προηγούμενο, πολύ παλιό ρεκόρ που συνέβη τον Φεβρουάριο του 1956 με 402 χιλιοστά!! Τα μισά χιλιοστά που πέφτουν στην πόλη μας κάθε χρόνο πέσανε σε λίγες μέρες!! Στις επόμενες μέρες θα έχουμε πιο πλήρη ανάλυση για αυτά που συνέβηκαν στην περιοχή μας! Επίσης ας μην ξεχνάμε τους πάνω από 200 θανάτους αρχες του 1900 στα Τρίκαλα από την υπερχείλιση του Ληθαίου.

Tζιλήνας Κάρτα


Μοίρασε το στο Facebook   Μοίρασε το στο Twitter

Μετάβαση στο περιεχόμενο